Mezoterapi, Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında estetik amaçla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem genel olarak cilt yenileme ve anti-aging tedavisi olarak bilinmektedir. Bu yöntemle cilt hücreleri tedavi edilmekte, canlı ve sağlıklı bir görünüme kavuşmaktadır.
ZGHolistic Clinic, mezoterapi uygulaması alanında uzman doktorları ve bütüncül tıp anlayışı ile güvenli bir sağlık hizmeti sunar. Sağlığınız için doğru uygulamaları profesyonel tıp hekimlerimiz aracılığı ile almak için hemen bizimle iletişime geçin.
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, derinin orta tabakasına enjeksiyon yöntemiyle vitamin, aminoasit, enzim ve minerallerin tek ya da karışım halinde uygulanması işlemidir. Enjekte edilecek madde uzman tavsiyesi ve kişinin istekleri dikkate alınarak seçilir.
Mezoterapi’de amaç, cilt için gerekli olan maddeleri vücudun çalışma sistemini beklemeden direk olarak cilde enjekte etmektir. Böylece cildin ihtiyacı olan maddeye hızlı şekilde ulaşması sağlanır.
Mezoterapi Çeşitleri Nelerdir?
Mezoterapi çeşitleri yapıldığı bölgeye bağlı olarak isimlendirilir. Tedavi amaçlı kullanılan mezoterapi yönteminde yan etki riski diğer yöntemlere nazaran daha azdır. Bu nedenle özellikle son dönemde popüler hale gelmiştir.
Saç Mezoterapisi
Saç mezoterapisi, kadın ve erkeklerde saç dökülmesini engellemek ile beraber saç uzamasına yardımcı olan bir tedavi yöntemidir. Mezoterapi saç uygulamasında ihtiyaç duyulan mineral ve vitamin saç derisine enjekte edilir. Deriye enjekte edilen bu sıvı metabolizmayı hızlandırır, saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır ve var olan enfeksiyonları yok eder.
İşlem sırasında saç derisinin 2-3 mm altına enjekte edilen bileşenler saç foliküllerini canlandırır, güçlü ve sağlıklı saçların oluşmasını sağlar. Bu işlem saç ekim işleminden 6 ay sonra yapılarak saç tellerine bakım yapılır ve böylece saç dökülmesinin önüne geçilmeye çalışılır.
Mezoterapi uygulaması ile hormonal bozuklukluk, beslenme ve uyku düzensizlikleri gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan saçlarda cansızlaşma, kırılma ve dökülme gibi sıkıntıların da önüne geçilebilir. Problemin sebebine göre 4 ila 10 seans arasında işlem uygulanır.
Yüz Mezoterapisi
Yüz mezoterapisi, cilt kırışıklığı, sarkmaları ve cildin yenilenmesini sağlayan doğal bir tedavidir. Mezoterapi yüz uygulamasından sonra enjekte edilen maddeler etkisini kısa sürede gösterir. Uygulamanın ardından cilt parlak bir görünüm kazanır ve sıklaşır. Böylece cilt sarkmaları da azalır. Gözaltı mezoterapisi ise oluşan kırışıklıklar, mor halkalar ve gözaltı torbaları üzerinde etkili bir yöntemdir.
Uygulama öncesinde cilt temizlenerek dezenfekte edilir. Yarım saat öncesinde ise anestezik krem sürülebilir. Terapi ortalama 4 ila 6 seans sürer. İşlemlerin ardından ise 3-6 ay arasında bir tekrarlanabilir. Tedavi sonrasında ise cilt yenilenme etkisi sürer.
Selülit Mezoterapisi
Selülit mezoterapisi, kadın ve erkeklerde oluşan dolaşım rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılan bir yöntemdir. Mezoterapi sonrası cildin altına enjekte edilen selülitli alanda ortaya çıkan kan akışını düzenler, sertleşen bağ dokusunu düzeltir.
Bu tedavi yöntemi 4 ila 10 hafta içerisinde etkisini gösterebilir. Tedavinin yanında diyet ve egzersiz uygulamaları ile kalıcı sonuçlar alınabilir.
Mezoterapi yöntemi bu bölgelerin dışında bel, karın, bacak ve koldaki bölgesel yağlanmaların giderilmesi için de kullanılmaktadır.
Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanır?
Mezoterapi uygulaması özellikle son yıllarda çok sık uygulanan bir tedavi yöntemidir. Terapinin uygulandığı durumları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Cilt sarkması ve yaşlanması
- Güneş lekeleri tedavisi
- Deride oluşan çatlaklar
- Selülit
- Saç dökülmesine sebep olan rahatsızlıklar
- Göz altı torbaları ve morluklar
- Spor yaralanmalarında
- Deride oluşan pigment yetersizlikleri
- Kronik ve akut ağrıları tedavisi
- Fibromiyalji tedavisi
Mezoterapi Kimlere Uygulanmaz?
Mezoterapi uygulaması yan etkileri az olmasına rağmen herkese uygulanmaz. Terapinin uygulanmadığı durumları şöyle sıralayabiliriz:
- Hamile kadınlar
- Emziren anneler
- Daha önce felç geçirmiş kişiler
- Şeker hastası olanlar
- Kanser hastaları
- Terapi yapılırken kullanılacak ilaçlara alerjisi olanlar
- Kalp rahatsızlığı bulunanlar
- Kan pıhtılaşması rahatsızlığı olanlar
Ayrıca bu tedavi yönteminin 20 yaşın altındaki kişilere yapılması da önerilmemektedir.
Mezoterapi Nasıl Uygulanır?
Mezoterapi uygulaması öncesinde cildin makyaj ve kirden arındırılması gerekir. Bu işlem yapıldıktan sonra işlem sırasında ağrı hissedilmemesi için lokal anestezik krem işlemin yapılacağı alana uygulanır. Yarım saat sonra lokal anestezi etkisini gösterir.
Anestezinin ardından terapinin uygulanacağı alana iğne ile sıvı enjekte edilir. Sıvı ilaçların kullanım miktarı ve içerikleri cildin durumu ve kişinin tercihlerine göre değişmektedir.
Mezoterapinin Avantajları Nelerdir?
Mezoterapinin faydaları arasında sayılabilecek en önemli etkisini hızlı bir şekilde göstermesidir. İlacın belirlenen bölgeye enjekte edilmesi sonrası etki kısa sürede ortaya çıkmaktadır. Mezoterapinin diğer avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:
- Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisinde yağ dokusunu azaltarak etkili sonuç elde edilmesine yardımcı olur.
- Mezoterapi bütünleyici bir tedavi yöntemi olduğu için dokuların onarılmasını sağlar.
- Bu tedavi yöntemi ile ilaçların enjekte edildiği alanlarda derin dokulara kadar ulaşması sağlanmaktadır.
- Tedavi sırasında genel ya da lokal anestezi kullanılmaz, ancak kişinin acı hissetmemesi için işlemden yarım saat önce lokal anestezik krem kullanılabilir.
- Uygulama yapıldıktan sonra kişi gerçek hayatına herhangi bir kısıtlama olmadan devam edebilir.
Mezoterapinin Yan Etkisi Var mıdır?
Mezoterapinin ciddi yan etkileri görülmemekle beraber hassas ciltlerde geçici kızarıklık, hassasiyet, şişme ve kaşınma görülebilir. Eğer uygun şartlar ve uzman bir hekim tarafından yapılmaz ise mezoterapi sonrası deride kanama, ağrı ve enfeksiyon gibi durumlar gelişebilir.
Mezoterapi öncesi sonrası yapılması gerekenlere dikkat edildiğinde ve uzman hekimler tarafından bu işlem gerçekleştirildiğinde herhangi bir sorunla karşılaşma oranı oldukça düşük olacaktır.
İğnesiz Mezoterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?
İğnesiz mezoterapi, cilt içerisine iğne ile enjekte edilen mezoterapiye alternatif olarak son yıllarda tercih edilen tedavi yöntemlerindendir. Bu tedavi yöntemi ile ciltte bio güçlendirme ve canlandırma sağlanır. İşlem sonrasında kolajen üretimi ve lifting etkisi ile ciltte yaşanan sıkıntılar tedavi edilir.
Tedavi işlemi öncesinde cilt analizi yapılır. Bu işlemin ardından ilaçlar masaj yoluyla vücuda yedirilir. Bu işlemle ilaçların vücuda homojen şekilde dağılması sağlanır.
Mezoterapi yöntemi konusunda iğne işlemi yapıldığı için korkan kişiler açısından iğnesiz işlem tercih edilebilir. Özellikle bu yöntem yüz, göğüs, boyun bölgelerindeki sarkmalar, çatlak ve leke tedavisi için kullanılır.
Mezoterapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mezoterapi sonrası bazı kritik hususlara dikkat edildiği takdirde iyileşme süreci hızlanacaktır. İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
- Terapi sonrası cilt 1-2 gün dinlendirilmelidir.
- Mezoterapinin ardından 15 saat boyunca işlemin uygulandığı bölge yıkanmamalıdır ve banyo yapılmamalıdır.
- Enjeksiyon işleminin ardından bir müddet güneşe çok fazla çıkılmaması gerekir.
- İşlemin ardından bir süre solaryuma da girilmemelidir.
- Yüz dışında mezoterapinin uygulandığı bölgeler için ise dar giysilerin giyilmesi önerilmez.
- İlk zamanlar alkol ve sigara kullanımından uzak durulmalıdır.
- Terapi sonrasında bol bol su tüketilmelidir.
- Mezoterapi işleminin ardından ağır spor yapılmamalıdır.
Mezoterapi Fiyatları
Mezoterapi fiyatları işlemin yapılacağı bölge ve seans sayılarına göre değişmektedir. Aynı zamanda işlemi gerçekleştirecek klinik ve doktora göre de farklılık gösterebilir. İşlem öncesinde yapılacak muayenenin ardından ücret belirlenecektir. Fiyatlar konusunda ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hijyenik ve güvenilir bir mezoterapi için
ZGHolistic Clinic tercih edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi ve ücretsiz ön görüşme için lütfen bizi arayın.
Mezoterapi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Mezoterapi Kalıcı mı?
Mezoterapi, kalıcı bir işlem değildir. Cilt tipi ve çevresel faktörlere göre bu süre değişmekle beraber 3-6 aylık periyotlarla işlem tekrarlanabilir.
Mezoterapi Tedavisine Cevap Ne Zaman Alınır?
Mezoterapi tedavisi etkisini, cilt yapısına göre farklı olmakla beraber 2 ya da 3 seansın ardından göstermektedir. Ancak ilk seanstan itibaren ciltte gözle görülebilen değişiklikler fark edilebilir.
Mezoterapi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?
Mezoterapi sonrası şişlik sık görülmemekle beraber cilt yapısına bağlı olarak gelişebilir. Geçici bir durum olan şişlik, genellikle bir gün içerisinde tamamen geçer.
Evde Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Evde mezoterapi işlemi yapmak mümkündür. Dermaroller aracılığıyla ve kremlerle evde bu işlem gerçekleştirilebilir. Bunun yanında evde bu yöntemin yapılabilmesi için mezoterapi tabancası satılmaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bu işlemin hijyen koşullarına uygun ve doktor kontrollerinde yapılmasıdır. Evde bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.
Mezoterapi Saç Çıkarır mı?
Mezoterapi saç hücrelerini aktifleştirerek yeni saç oluşumuna katkıda bulunabilir. Ayrıca saç derisindeki kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak saç dökülmesini en aza indirebilir. Böylece işlem sonrası kişi sağlıklı ve canlı saçlara kavuşur.