Modern tıbbın yanı sıra birçok hastanın alternatif tedavi tercihinden biri haline gelen yara bakımında ozon tedavisi, sağladığı etkili sonuçlar ile öne çıkmaktadır. Mevcut tedaviye ek olarak tamamlayıcı şekilde kullanılan ozan tedavisi, birden fazla rahatsızlığa iyi geldiği için hastaya ve hastalığına göre doktor tarafından önerilir. 
 
Ozon terapisi yaraların iyileşmesinde de oldukça etkili olduğundan yanık tedavisinde de sıkça tercih edilir. Ozan uygulamasının yanık tedavisindeki yerini, tedavinin hangi yara türlerinde kullanıldığını, tedavisi sonrasında neler yapılması gerektiğini ve çok daha fazlasını öğrenmeye hazır mısınız!
 

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon tedavisi, özel bir jeneratör kullanılarak saf oksijenden elde edilen ozon gazının kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi ozon gazının hastanın kendi kanıyla karıştırılması yoluyla verilebildiği gibi gaz halinde vücudun çeşitli bölgelerine verilmesi şeklinde de uygulanabilir.
 
Ozan tedavisi, hastanın almakta olduğu tedavinin yanı sıra uygulanan tamamlayıcı tıp yöntemlerinden birisidir. İnsan vücudu kendi kendini yenileme ve onarma potansiyeline sahiptir. Ozon gazının uyarıcı özelliği kullanılarak vücut uyarılması sağlanır ve vücuttaki iyileşmeyi engelleyen sebeplerin ortadan kaldırılması amaçlanır. Böylece vücudun kendini iyileştirmesi beklenir. 
 

Ozon Tedavisi Hangi Yanık Türlerinde Kullanılır?

Yara için ozon tedavisi, açık yatak yaraları denilen dekubitus ülserlerinde, alt bacak ülserlerinde (ulkus kruris), şeker hastalarının iyileşmeyen yaralarında, egzemalarda, cilt enfeksiyonlarında, enfekte olmuş diğer açık yaralarda, ameliyat öncesi ve sonrası zor iyileşen yaralarda kullanılabilir.
 
Ozon uygulaması, yanığın iyileşmesi zor olan türlerinde de kullanılır. Uzun zamandır süregelen ve iyileşmeyen yaraların tedavisi için hasta bütüncül olarak ele alınmalıdır. Bu nedenle dış etkenlerin yanı sıra hastanın bağışıklık sistemi de önem taşır. 
 

Diyabetik Ayak Ozon Tedavisi

Diyabetik ayak yaraları, şeker hastalarında yaygın şekilde görülen ve kapanmayan yaralardır. Diyabetik ayak ozon tedavisi, şeker hastalarında görülen bu tip yaraların tedavisinde kullanılan etkili yardımcı tedaviler arasındadır. Şeker hastalığı kılcal damarları etkileyerek damarlarda dolaşım bozukluğuna neden olur.
 

 
Diyabetik yaralar, şeker hastalığının uzun sürmesi sonucunda dolaşım bozukluğu ve bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla beraber ortaya çıkan kronik yaralardır. Diyabetik ayak için ozon tedavisinin bazı avantajları vardır ve bu yüzden oldukça tercih edilen yöntemlerden biri haline gelmiştir.
 
Ozon terapi ile şeker hastalığından dolayı dolaşımı bozulmuş olan bölgenin kanlanması sağlanır. Böylece alyuvarlar yaralı dokuya oksijen taşımış olur. Ozon terapi diyabetik ayak yaraları için majör tedavi ya da ozon torbalama şeklinde iki yöntemle uygulanabilir. Daha detaylı bilgiyi ZGHolistic Clinic Ankara kliniğimizi arayarak alabilirsiniz.
 

Yaraya Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bir yaranın iyileşmesinde en önemli etken o bölgede olan kan dolaşımının iyi olmasıdır. Çünkü bu şekilde dokular beslenerek iyileşebilir. Ancak bazı durumlarda dokulardaki kan dolaşımı yeteri kadar iyi olmayabilir. Ozon tedavisi ile bu dokulardaki inflamasyonun giderilerek kan hücrelerinin o bölgeye oksijen taşıması sağlanır. Ozon tedavisi farklı yöntemlerle uygulanabilir. Majör tedavi, ozon torbalama ve ozonlu krem bu yöntemlerdendir.
 
İyileşmeyen yara ozon tedavisi ile rahatlıkla tedavi edilebilir. Majör tedavi yönteminde, hastadan bir miktar kan ozon ile karıştırılarak tekrar hastaya verilir. Ozon torbalama yönteminde, ozon gazı kapalı bir sistemde vücudun çeşitli bölgelerine özel torbalar içinde dolaştırılarak verilir. Ozonlu krem ise, yaralı bölgedeki ölü deriler uzaklaştırıldıktan sonra yara dokusuna ince bir tabaka halinde sürülerek uygulanır.
 

Ozon Tedavisinden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Ozon tedavisi seanslarından sonra hasta fazla enerji sarf etmemelidir. Sigara içmek gibi dokuların oksijenlenmesini engelleyerek yara iyileşmesini geciktiren zararlı alışkanlıkların terk edilmesi hastalara tavsiye edilir. Yeterli miktarda su içmek, uygun bir diyet, aşırıya kaçmayan düzenli egzersizler ozon tedavisi faydalarının kişide görülmesine ve yara iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olur.
 

Yaralarda Ozon Tedavisi Nerelerde Yaptırılır?

Ozon tedavisi eğitimi ve bilgisi olan uzman doktorlar tarafından özel kliniklerde ya da hastanelerde yaptırılabilir. Multidisipliner yaklaşımı ile sorunu bütüncül şekilde ele alan ZGHolistic Clinic ile iletişime geçerek de gerekli işlemleri yaptırarak, tedavi olabilirsiniz.
 

Yanıklarda Ozon Tedavisi

Yanık yara bakımında ozon tedavisi giderek yaygınlaşan yan tedavilerden biridir. Dokudaki oksijenlenmenin artarak daha iyi beslenmesini ve daha çabuk iyileşmesini sağlar. 

Ozon Yağı Yanıklara İyi Gelir Mi?

Ozon yağı ya da ozon kremi, cildin yenilenmesini sağlayarak yanıkların ve egzama, sedef, uçuk, dermatit gibi cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.

Ozon Yağı Yara İzlerine İyi Gelir Mi?

Ozon yağı cildin yenilenmesini sağlayarak cildin iyileşmesini hızlandırır. Kişiden kişiye ve yaraya bağlı olarak yara izlerinin giderilmesi için faydalıdır.

Ozon Yağı Açık Yaraya Sürülür Mü?

Ozon yağı taze yaralara sürülebilir ancak yaranıza ve derinliğine bağlı olarak bir uzmandan yardım almanız gerekir.
 
Ankara yara bakımı tedavisi konusunda Özel Bilgi Hastanesi olarak yüksek kaliteli, bütünsel yara bakımı hizmetleri sunmaktayız.Özel Bilgi Hastanesi,kronik ve akut yara bakımı konusunda uzmanlaşmış ekibe sahiptir. Deneyimli ve uzman ekibimizle, yaranızın hızlı ve etkili bir şekilde iyileşmesini sağlamak için sizinle birlikte çalışıyoruz. 
 

İletişim0544 199 54 77

Bu Yazıyı Paylaş

"Sağlığınız için buradayız."

We are here for your health.



Kullanıcı deneyimini geliştirmek ve web sitesi trafiğini analiz etmek için çerezleri kullanıyoruz. Çerezleri nasıl kullandığımızı ve "Gizlilik Tercihleri"ne tıklayarak bunları nasıl kontrol edebileceğinizi okuyun.